Kategorie      
Výrobci / značky

Hubnutí si můžete usnadnit: Nahraďte těchto 10 jídel lepšími

Přidáno: 09.03.2021

Hubnutí si můžete zefektivnit nejen zvýšením tréninkového objemu a frekvence, ale i úpravami své stravy. A v ní můžete dělat lepší volby, které vás přivedou k výsledkům, přičemž nebudou komplikované.

 

John Fawkes se podělil o to, jak si nahradil ve své stravě 10 druhů jídel, které mu při hubnutí do karet nehráli, alternativami, které byly pro jeho cíl užitečnější. Považuje je za nejefektivnější nahrazení jídel, jaké kdy udělal. A vy se jimi nyní můžete inspirovat:

 

1. Slazené a dietní nápoje kávou nebo čajem - slazené nejdříve nahradil dietními, ale ani ty nebyly ideální, a tak se naučil na kávu a čaj.

 

2. Bramborové lupínky plátky šunky - chipsy potřeboval nahradit něčím stejně pohodlným, a tak si zvolil šunku, kterou můžete skladoval v chladničce a otevírá se velmi snadno. Tři plátky mu dodají více bílkovin a lépe ho nasytí, jako malý balíček chipsů, který má dvakrát tolik kalorií.

 

3. Džus podomácku ochucenou vodou - džusy z obchodů jsou plné cukrů a při hubnutí rád nahrazuje ovoce zeleninou. Jak ochucený nápoj využívá vodu, do které dá pár plátků citronu, okurky, jahody nebo pár lístků máty.

 

4. Rýži fazolemi - rýže je snadno připravitelný a chutná, ale má také mnoho škrobu. Jejím nahrazením fazolemi získal i nový zdroj rostlinných bílkovin, snížil příjem kalorií a v kombinaci bílkovin s vlákninou dostal jídlo, které ho lépe zasytí a dodá stabilnější energii.

 

5. Salát špenátem - na salátu není nic špatného, ale špenát obsahuje více vitamínů a minerálů, čímž si výrazněji posiluje i imunitu.

 

6. Mléko nebo smetanu vanilkovým extraktem - do kávy si místo mléka nebo smetany dává vanilkový extrakt, který mu poskytne skoro stejnou chuť, ale bez kalorií.

 

7. Cukr přírodními sladidly - občas potřeboval cukr na oslazení nápojů nebo do receptů, ale naučil se jej nahradit stévií nebo xylitolem. Někdy využívá i skořici.

 

8. Majonézu medovou hořčicí - hodně tuků a kalorií se pokoušel nahradit běžnou hořčicí, ale později zjistil, že medová hořčice se více hodí do jídel, v nichž nahrazujete majonézu. Snížil ní významně příjem kalorií.

 

9. Dressing podomácku vytvořenou zálivkou - do salátů si namísto dresinku dává zálivku, na kterou potřebujete olivový olej a ocet z červeného vína v poměru 1: 2 a troškou hořčice, soli a pepře.

 

10. Jakékoliv rychlé nezdravé snídaně proteinovou tyčinkou - v ideálním případě si na snídani připravíte omeletu se zeleninou nebo ovesné vločky s řeckým jogurtem, ale pokud nemáte čas a musíte volit něco nezdravé, raději sáhněte po proteinové tyčince, kterou byste měli mít v záloze.

 

zdroj: slovakfitness.sk


Zpět na seznam článků
Zavřít

K článku nebyly přidány žádné komentáře vložit nový komentář

Copyright 2015 - 2024 © FitnessOnline.cz