Kategorie      
Výrobci / značky

Dva základní cviky, které dělá mnoho lidí nesprávně

Přidáno: 16.10.2020

Možná se toho dopouštíte i vy a vůbec o tom ani netušíte. Existují základní cviky, o kterých technice ani nepřemýšlíme a myslíme si, že od přirození víme, jak je správně provádět. A na dva takové se v tomto článku zaměříme.

 

 

 

Shyby a kliky jsou cviky, které se dělají s vlastní váhou těla a mnoho cvičenců věří, že jejich provedení je jednoduché. Mnoho z nich se však dopouští špatné techniky, kterou se zbytečně obírají o výsledky. Jak tyto chyby napravit?

 

shyby


Největším rizikem při tomto skvělém cviku na rozvoj zad, bicepsů a síly horní části těla je podvádění při jeho provádění, které je běžnější, než by si člověk mohl myslet. Mnoho lidí nevědomky kope nohama nebo nenapíná úplně ruce. Tím obíráte svaly, které se snažíte cílit, o stimul a často jen na úkor toho, abyste udělali o jedno či dvě opakování více.

 

Při shybech je důležitější kvalita než kvantita. Proto je třeba, abyste při jejich cvičení dodržovali úplný rozsah pohybu. Pokud necítíte bolest v loktech, ruce narovnejte a přitáhněte se natolik, aby vaše brada byla nad hrazdou, minimálně alespoň na její úrovni. Důležité je také spouštět tělo dolů pomalu, kontrolovaně.

 

kliky

 

Dáme se na čtyři, nohy k sobě, ruce od sebe a jdeme nahoru-dolů. Kliky se mohou zdát jednoduché, ale pokud si chcete pořádně přes tento běžný cvik rozvinout hrudník, tricepsy, ramena a břicho, pak musíte dbát na to, abyste opakování prováděli pomalu a v dobré formě.

Dobrý klik uděláte tehdy, pokud snížíte celé své tělo k podlaze natolik, že se jí hrudník téměř dotkne. Pak se vydlačíte nahoru tak, že máte ruce natažené v loktech, které by měly být blíže k tělu tak, abyste při pohledu shora vytvořili šipku. Při pohybu přitom držíte tělo v jedné rovině, nevytahuje nahoru bedra a ani jejich nenecháte klesnout. Takto vytěžíte z cviku maximum a omezíte riziko problémů s rameny.

 

zdroj: slovakfitness.sk


Zpět na seznam článků
Zavřít

K článku nebyly přidány žádné komentáře vložit nový komentář