Kategorie      
Výrobci / značky

Čtyři pravidla výživy pro ženy, které chtějí být fit

Přidáno: 03.08.2020

Když chcete žít aktivně a zdravě, určité výživové zvyku jsou nezbytné - hodně vody, zeleniny, hlídání si kalorií atd. Vaše tělo má však jiné výživové potřeby, pokud se chystá na trénink, především posilovací. Chcete-li maximalizovat své výsledky, aplikujte následující čtyři pravidla.

 

1. Jezte před tréninkem tak, abyste si zlepšili výkonnost

 

Nepotřebujete jíst před tréninkem, pokud se snažíte zhubnout a cvičíte hned ráno nebo váš trénink bude kratší než jedna hodina. Pokud však vaše cíle souvisí s výkonností (např. Posilování), pak uděláte lépe, pokud sníte před cvičením něco menšího tak, abyste si dodali energii na tvrdší práci v posilovně. Ideálně by jídlo mělo obsahovat 100 až 200 kalorií s větším obsahem sacharidů jak bílkovin. Rychlou volbou je třeba banán.

 

2. Načasování jídla je klíčové


Je důležitější, co jíte nebo kdy jíte? To druhé. Po skončení tréninku byste měli do půlhodiny přijmout nějaké jídlo, abyste pomohli svalům lépe regenerovat a snížit pravděpodobnost přejídání se později během dne. Před tréninkem postačí malý pokrm, ale po něm je lepší sníst pořádné jídlo. Pokud cvičíte na prázdný žaludek, můžete přijmout proteinový nápoj.

 

3. Je třeba zvýšit příjem bílkovin

 

Toto není pro návštěvnice fitness center žádná novinka. Na jeden kilogramu své hmotnosti byste měli denně přijmout alespoň 1,5 gramu bílkovin. Optimálně 2 gramy. To platí především pro ty ženy, které se snaží svaly budovat, ale i pro ty, které si je chtějí zachovat při snaze spalovat tuky. Pokud nemůžete dostatek bílkovin získat ze stravy, existují alternativy ve formě doplňků.

 

4. Mějte po ruce třešňovou šťávu


Šťáva z trpkých třešní je bohatá na antioxidanty a když ji pijete po cvičení, dokáže pomoci při redukci zánětů a pomoci při regeneraci svalů. To je efekt, který je pro vaše pokroky i zdraví velmi důležitý. Navíc, pokud cvičíte večer, pomůže vám díky obsahu melatoninu lépe usnout.

 

zdroj: slovakfitness.sk


Zpět na seznam článků
Zavřít

K článku nebyly přidány žádné komentáře vložit nový komentář