Kategorie      
Výrobci / značky

Čtyři faktory, které vám významně pomohou s hubnutím

Přidáno: 24.03.2020

Při hubnutí můžete mít úspěchy s jedním přístupem jeden měsíc, ale ten další vám už fungovat nemusí. Výživový odborník Brian St. Pierre tvrdí, že hubnutí je komplexnější, než jen důvěřování trendové dietě.

 

O úspěchu v hubnutí rozhoduje několik faktorů. Pro příklad uvádí čtyři, které dramaticky zvýší vaše šance na úspěch a vybudování si těla, po kterém toužíte:

 

1. Koncentrujte se na nasycení


Pocity hladu a nedostatku jídla jsou velkou výzvou pro většinu lidí na dietě. Nejlepší je se zasytit jídly s obsahem bílkovin (vejce, ryby, libové maso), zeleninou a ovocem, zdravými tuky (olivový olej, avokádo, ořechy) a kvalitními sacharidy (brambory, sladké brambory, celozrnné produkty, fazole, luštěniny). Takto získáte živiny, které vás pomohou nasytit a které zároveň obsahují méně kalorií. Když budete sytí, přirozeně vás tak nebudou lákat jiná jídla.

 

2. Nepřeceňujte omezování sacharidů


Vědecké studie podporují účinnost diety založené na nízkém přijme sacharidů. Mnohé však podporují i jiné diety, které obsahují více sacharidů. Netřeba tedy přeceňovat význam omezování sacharidů na minimum. Je třeba si najít dietu, kterou si budete užívat a kterou dokážete pohodlně a dlouhodobě dodržovat. Největším faktorem v dosažení vašich cílů je totiž konzistence. Nebojte se tedy ponechal ve vaší stravě sacharidy z ovoce a zeleniny.

 

3. Nepijte alkohol


Kalorie hrají při hubnutí významnou roli a poměrně hodně jich obsahuje i alkohol. Obvykle má jeden drink tak 110 - 150 kalorií, přičemž některé piva mohou přesáhnout hranici 200 kalorií. Mnoho lidí alkohol pije, aby se zbavili stresu. A i to je důležité pro hubnutí. Existují však i jiné alternativy - meditace, jóga, krátké procházky, pobyt na slunci, hraní si s domácím mazlíčkem nebo věnování času něčemu, co vás naplňuje.

 

4. Užijte si v kuchyni i zábavu


Nakupování potravin a vaření vlastních jídel pro vás a vaši rodinu je jednou z nejlepších věcí, které můžete udělat pro své celkové zdraví. Zapojte do vaření i rodinu a užijte si s ní zábavu. Zpříjemněte si ho hudbou. Pokud vás vaření nebaví, zkuste přijít na to, proč. Pokud se cítíte nešikovně, vařte jednoduchá jídla - i ty mohou být chutné a zdravé.

 

Zdroj: Slovakfitness.sk


Zpět na seznam článků
Zavřít

K článku nebyly přidány žádné komentáře vložit nový komentář

Copyright 2015 - 2024 © FitnessOnline.cz