Kategorie      
Výrobci / značky

Superpotraviny - co to je a proč je mít doma?

Přidáno: 24.09.2015

Zdravý životní styl je stále více populární a kolem se šíří vědecké studie potvrzující blahodárný účinek některých potravin na lidský organismus. Je tomu skutečně tak? Které potraviny to jsou a proč si je pořídit domů a zařadit do jídelníčku?

Potraviny, které jsou běžné, ale mají super účinky

Superpotraviny neznamenají uměle vytvořené doplňky výživy, ale jsou to normální potraviny z přírodních zdrojů. Jejich vysoce oceňované účinky jsou způsobeny velkým množstvím vitamínů, antioxidantů, stopových prvků a dalších látek, které pomáhají se zpracováním a využitím živin.


Které to jsou?

Chia semínka

Zázarčná chia semínka pochází ze šalvěje hispánské. Jejich síla spočívá v obsahu omega-3 mastných kyselin, vlákniny, fosforu, manganu, sodíku, draslíku, vápníku, železa, kobaltu nebo síry. Jsou velmi vhodným zdrojem kvalitních rostlinných proteinů a obsahují vitamín A, C, E a vitamíny skupiny B.


Acai berry

Tyto plody palmy Euterpe oleraceae jsou označovány jako potravina s nejsilnějšími antioxidačními účinky. To je způsobeno vysokým obsahem vitaminu C a dalších, anthokyanových barviv, minerálních látek, a flavonoidů. Jsou bohatým zdrojem nensycených mastných kyselin, které pomáhají snižovat hladinu LDL cholesterolu. Doporučují se pro podporu imunity nebo zvýšené zátěži.


Další superpotraviny

Existuje jich hodně a některé jsou běžně k dostání v supermaketech. Jsou to například konopná semínka, nepražené kakaové boby bohaté na antioxidanty, nebo plody kustovnice čínské označované jako goji. Dále také karob, ale i avokádo, borůvky, brokolice, česnek, granátové jablko, mandle nebo zelený čaj.


Proč je zařadit do jídelníčku?

Dodají vašemu organismu potřebné vitamíny pro výkonný imunitní systém. Navíc pomáhají s využíváním energie a částečně dokážou pomoci při redukčních dietách. Díky vysokému obsahu antioxidantů budete vypadat mladší a vaše buňky budou pomaleji stárnout. Zvýší se vaše produktivita, která se odvíjí od správné stravy, dostatečného pohybu a spánku. Celkově se ve svém správně živeném těle budete cítit příjemně a budete plni sil. Získání některé z výše uvedených potravin není problém a dají se jednoduše objednat na internetu nebo je najdete v prodejnách zdravé výživy, ale i v normálních obchodech se zeleninou nebo ovocem.



Superpotraviny z naší nabídky:

Purasana Chia Seeds BIO 200g

Purasana Chia Seeds BIO 200g

Purasana - Acai Berry Powder BIO 100g

Purasana - Acai Berry Powder BIO 100g

Purasana Blueberries 150g

Purasana Blueberries 150g

 



Zpět na seznam článků
Zavřít

K článku nebyly přidány žádné komentáře vložit nový komentář

Copyright 2015 - 2024 © FitnessOnline.cz