Kategorie      
Výrobci / značky

Motivace – jak se přinutit cvičit?

Přidáno: 28.03.2016


Už dlouho chcete začít cvičit a změnit svůj život i návyky, ale pořád se k tomu nemůžete dostat. Jednou začnete, pár dní vám to vydrží, ale při prvním problému se vrátíte zpátky a ztratíte motivaci pokračovat? Tímto stylem se daleko nedostanete a nikdy nedosáhnete toho, co doopravdy chcete. Důležitá je dostatečná motivace, která vás zvedne z gauče nebo z postele vždy, když to bude nutné.

 

Dejte si reálný cíl


Někdy se stává, že si lidé dají přehnaný cíl. Chtějí za týden zhubnout deset kilo. Jenže hubnutí, cvičení a zlepšování fyzické kondice je dlouhodobý proces. Stanovte si proto takové cíle, které jsou reálné. Za měsíc zhubnete 5 kilogramů, na konci týden uděláte 3 kliky a podobně. Všechno se počítá a snažte se překonávat sami sebe.

 

Dělejte to, co vás alespoň trochu baví


Když se budete nutit do činnosti, kterou z duše nenávidíte, při první příležitosti to hned vzdáte. Pokud chcete u něčeho vydržet a někam to dotáhnout, musíte dělat něco, co vás alespoň trochu baví. Možností jak cvičit existuje celá řada. Někomu vyhovuje chození do posilovny, jiný raději cvičí doma a další nedá dopustit na obyčejný běh. Zkoušejte různé varianty sportovních činností do té doby, než najdete něco, co vám sedí a kde pocítíte vlastní touhu se zlepšovat.

 

Motivace je všude okolo


Motivační citáty, obrázky vysportovaných lidí a neuvěřitelné sportovní motivace. To všechno vás může popohnat kupředu. Pro motivace nemusíte chodit daleko. Stačí otevřít si internetový prohlížeč a napsat slovo motivace. Přidejte se do několika skupin na Facebooku, nebo i najděte motivační obrázky na Instragramu. Klidně si vyrobte i vlastní nástěnku nebo si vytvořte svůj motivační playlist. Nezáleží na tom, co to bude, ale hlavně když vám to pomůže dostat se zpátky na cestu ke svému snu a přinutíte se cvičit, i když ležení v posteli je mnohem pohodlnější. 


Zpět na seznam článků
Zavřít

K článku nebyly přidány žádné komentáře vložit nový komentář