Kategorie      
Výrobci / značky

Intervalový trénink, kterým si za 10 minut podpoříte kondici i hubnutí

Přidáno: 10.02.2020

Abyste udrželi svou kondici na vysoké úrovni, abyste procvičili celé tělo a abyste podpořili proces hubnutí, nepotřebujete trávit v posilovně hodiny. I 10 minut postačí, abyste zažili efektivní trénink. A nemusíte ho dělat jen v posilovně.

 

Přinášíme vám trénink, který absolvujete skutečně rychle. Jeho efektivnost zaručuje vysoká intenzita, o kterou se postarají intervaly tvrdé práce střídající se s krátkými intervaly odpočinku. Trénink přitom sestává z cviků, které můžete provádět kdekoliv, i doma.

 

Tento vysoce intenzivní intervalový trénink (HIIT) sestává z pěti cviků, které budete dělat ve dvou sériích po sobě. Po odcvičení dvou sérií jednoho cviku přejdete na dvě série dalšího a takto projdete každý cvik.

 

Jedna série sestává z 20-sekundového intervalu cvičení s maximálním nasazením, při kterém se snažíte udělat co nejvíce opakování, a následným 10 sekundovým obdobím odpočinku. Když takto procvičíte všech 5 cviků, budete mít za sebou 5 minut tréninku.

 

Pokročilí to vše zopakují ještě jednou. Mohou si dát i minutu přestávku mezi dvěma okruhy, pokud vám nevadí, že si trénink natáhnete z 10 na 11 minut :-) Tato intenzita vám dá zabrat, ale stojí to za to.

 

Určitě už netrpělivě čekáte, o jaké cviky půjde. Všechno jsou to jednoduché a známé cviky: dřepy s výskokem, kliky, výpady s výskokem, zkracovačky, angličáky (burpees).

 

Ti, kteří nejsou na takové dobré kondiční úrovni, mohou na začátek vynechat výskoky u dřepů a výpadů. I tak vám ty cviky dají zabrat. Pokud byste nezvládali ani angličáky, můžete je nahradit méně náročným horolezcům (mountain climber). Ujistěte se však, že postupně budete do cvičení zařazovat předepsané cviky.

 

Zdroj: slovakfitness.sk


Zpět na seznam článků
Zavřít

K článku nebyly přidány žádné komentáře vložit nový komentář

Copyright 2015 - 2024 © FitnessOnline.cz