Kategorie      
Výrobci / značky

Spalovače tuků

Přidáno: 08.10.2015

V dnešním článku se podíváme na to, co jsou spalovače tuků, na jakých látkách jsou založené a jak nám mohou a nemusí pomoci. Obecně je možné spalovače tuků popsat jako látky, které podporují odbourávání tuků a zamezují jeho opětovnému ukládání. Každý druh to však dělá trošku jinak.

Spalovače tuků s obsahem Synephrinu

 

Synephrin je látkou, která se získává z extraktu rostliny Citrus Auritium. Základem fungování je stimulace thermogeneze, čili tvorby tělesného tepla. Tím dochází ke zvýšení energetického výdeje a to jak při fyzické zátěži, tak i v klidu. Na jednu stranu je fajn, že tento druh spalovače pracuje, i když člověk nic nedělá, na druhou stranu kdo by se chtěl bez důvodně potit třeba v práci nebo ve škole. POZOR: Maximální povolená denní dávka synephrinu je 10 mg.

 

Spalovače tuků na bázi L-Carnitinu

 

L-Carnitin je látka, která pomáhá při metabolismu tuků. Mastné kyseliny, které jsou základem tuků, nejsou samy o sobě schopny dostat se do mitochondrií, kde jsou látky měněny v energii. Jsou na to prostě moc velké a neprojdou přes membránu. Díky L-Carnitinu, tvořícímu tzv. transportní systém, se tam však dostanou a tělo je tak může spálit.

 

Spalovače tuků obsahující kofein

 

Kofein je všeobecně známá látka vyskytující se v kávě a také rostlině quarana (Paulina garcinia). Kofein má vliv nejen na centrální nervovou soustavu, ale ovlivňuje i srdeční činnost. Prostřednictvím zvýšení tepové frekvence podporuje energetický výdej a spalování tuků.

 

Zelený čaj

 

Látky obsažené v zeleném čaji se nazývají katechiny, z nichž nejúčinnější je látka zvaná epigalokatechingalát, také často nazývaná zkratkou EGCG. Účinek této látky spočívá v inhibici enzymu rozkládajícího hormon nonadreanlin, který je nervovým přenašečem a účastní se také látkové výměny a spalování tuků. Tělo tak má více nonadrenalinu a může docházet k intenzivnějšímu metabolismu tuků. Zelený čaj obsahuje kofein, proto pozor na kombinaci s kofeinovými přípravky.


Zpět na seznam článků
Zavřít

K článku nebyly přidány žádné komentáře vložit nový komentář