Kategorie      
Výrobci / značky

Recept: Jablkový koláč

Přidáno: 15.12.2018

Dnes si připravíme jablečný koláč s využitím špaldové mouky a kokosového cukru. Tak jako koláče našich babiček, i tento si jistě získá vaši oblibu.


Ingredience

 

Těsto:
280 g hladké špaldové mouky
85 g kokosového cukru
150 g másla
2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
1 vejce

 

Náplň:
800 g jablek
1 vanilkový pudink bez cukru

(Pokud by byly jablka kyselé, můžete přidat za 1 PL cukru)

 

Postup přípravy

 

Mouku, prášek do pečiva a cukr si smícháme v misce, přidáme změklé máslo a vejce. Rukou důkladně promícháme na tuhé těsto a zabalíme do fólie. Necháme odležet v chladničce 30 minut. Vytáhneme těsto a rozdělíme na 2 části.

 

První část rozválíme na pomoučeném vále na velikost dortové formy tak, aby vám zůstalo i na kraje. Pomocí válečku si přeneseme těsto do dortové formy. Pokud by se nám i roztrhl, nevadí - pomocí prstů to spojíme a přitlačíme i po okrajích do výšky cca 2 cm, aby nádivka nevytekla. Udržujeme při tom trpělivost :-). Nádivku vylijeme na těsto tak, aby nám nešla nad okraj těsta.

 

Druhou část těsta si opět rozválíme na velikost formy, ale už vykrojíme pěkný kruh, který pomocí válečku opět přeneseme už na nádivku. Z ostatního těsta, které nám zůstalo, si vykrajujeme ozdoby a pěkně poklademe na vrch. Horní těsto párkrát píchneme vidličkou, aby mělo teplo kudy unikat. Potřeme vajíčkem a dáme péct na 180 stupňů celsia - asi 30 min. Necháme vychladnout přes noc v chladničce.

 

Příprava náplně:
Nádivku si můžeme připravovat, dokud nám těsto stojí v chladničce. Jablka oloupeme a nastrouháme. Vložíme do hrnce, podlijeme 2 dcl vody a dusíme. Nemusíme úplně do měkka. Když začne voda vřít, přidáme 1 pudink a mícháme do zhoustnutí.

 

Zdroj: slovakfitness.sk


Zpět na seznam článků