Kategorie      
Výrobci / značky

Motivace: Tři věci, kterými by vás mohly soutěžní kulturisté inspirovat

Přidáno: 25.11.2018

Inspirovat se tréninkovými plány profesionálních kulturistů by nemusel být nejlepší nápad, ale přece jen se najdou věci, které byste si z jejich životního stylu mohli "ukrást" a byly by pro vás prospěšné.

 

Magazín Muscle & Strength nedávno přinesl tři zvyky soutěžních kulturistů, které budou mít pozitivní vliv na vaši snahu, bez ohledu na to, zda je vaším cílem růst síly, růst svalů nebo spalování tuků.

 

Zde jsou:

 

1. Intenzita


Soutěžní kulturisté jsou schopni udržovat vysokou intenzitu tréninku den po dni, trénink po tréninku. Mají dostatečnou vášeň a motivaci, aby ze svého tréninku i stravy vytěžili maximum.

 

V posilovně dělají to, co by tam měli dělat - cvičí a koncentrují se jen na to. Nerozptylují se mobilními telefony, nevytvářejí debatní kroužky. Tvrdě pracují na tom, aby dělali pokroky. Neflákám to, nepřeskakuje opakování ani série. Právě naopak, snaží se dosáhnout toho víc, než si naplánovali.

 

2. Sebeovládání

 

Dieta není pro většinu lidí lehká a platí to i o soutěžních kulturistech. Ti jsou však obecně známí tím, že mají velkou sebekázeň a sebeovládání. Díky tomu jsou ve své snaze konzistentní a když v dietě podvádějí, tak je to plánovaně.

 

Ani oni nejsou dokonalí, ale když se "uklouzl", tak na to rychle zareagují, vstanou a chybu napraví. Snaží se ji neudělat znovu a často hledají řešení, jakým se jí vyhnout - například nedostupností jídla, kterému podlehly. I vy se poučte z malého zaváhání a vraťte se znovu na správnou kolej.

 

3.Schopnosť plánovat

 

Při kulturistice je trpělivost cennou vlastností. Je skvělé mít rychlé výsledky, ať už při hubnutí nebo nabírání svalů. Ale ne vždy je to to nejlepší. Svou snahu musíte začít s trpělivým přístupem a plánovat krůček po krůčku, které vás časem dovedou k vašemu cíli.

 

Kulturisté jsou známí tím, že vědí dobře plánovat. Dají si cíl, vytvoří si strategie, dílčí cíle, naplánují jídlo i tréninky. Zapisují si pokroky i své dojmy. Naučte se i vy plánovat a svou snahu zaznamenávat. Tento zvyk vám pomůže nejen při cvičení a stravování, ale také v práci či škole.


Zpět na seznam článků
Copyright 2015 - 2024 © FitnessOnline.cz