Kategorie      
Výrobci / značky

Kdy spalovače tuků pomáhají?

Přidáno: 18.11.2015

Spalovače tuků jsou novým fenoménem, který v dnešní době využívá téměř každý, kdo se snaží shodit přebytečná kila. Na jakém principu spalovače fungují a jak je správně používat? 

Jak fungují?


Existuje několik typů spalovačů tuků, které se liší principem, kterým pomáhají využívat energii právě z tukových buněk. Jedním typem jsou lipotropní spalovače, jako je například L-carnitin, CLA nebo MCT. Ty zlepšují využití tuků jako zdroje energie.

 

Dalším typem jsou stimulační spalovače, jako je kofein nebo efedrin, které pracují na principu zvýšení činnosti metabolismu, který tím pádem potřebuje pro své fungování více energie, kterou bere mimo jiné i z tuků.

 

Třetí skupinou jsou termogenní spalovače, jako je synephrin, zázvor nebo skořice. Jejich účinnou zbraní pro spalování více energie je zvyšování tělesné teploty, kdy se spaluje více energie.

 

Spalovače až na konec


Tím, že pouze začnete užívat spalovač tuků, nezhubnete. Základem je správná strava s odpovídajícím poměrem důležitých živin.  Pro větší energetický výdej a zrychlení metabolismu je dobré zařadit pohyb a aktivně se věnovat aerobnímu a silovému tréninku. Výsledky správné stravy a cvičení můžete spalovačem tuků podpořit a urychlit tak svojí cestu, ovšem stále platí, že na prvním místě je vaše snaha.

 

Jak je užívat?


Pokud tedy víte, že máte správnou stravu a aktivně se pohybujete, je na čase pomoci své snaze zařazením spalovačů tuků.  Vhodné je užívat spalovače tuků ráno na lačno, kdy nastartují a podpoří činnost organismu. Velmi dobrým pomocníkem může být například obyčejný zelený čaj, káva nebo zelená káva, která je bohatší na antioxidanty. Termogenní nebo stimulační spalovače můžete ocenit i před tréninkem, kdy vylepší váš výkon a zvýší množství spálených kalorií. Pokud se ale opravdu nesnažíte, spalovače za vás zázraky bohužel neudělají. 


Zpět na seznam článků
Zavřít

K článku nebyly přidány žádné komentáře vložit nový komentář

Copyright 2015 - 2024 © FitnessOnline.cz