Kategorie      
Výrobci / značky

Jednoručky v akci: Jednoduchý trénink zad a bicepsů

Přidáno: 06.11.2020

Pokud máte rádi jednoduché tréninky, které se skládají z menšího počtu dobře známých cviků, pak tu pro vás máme jeden takový, kterým si procvičíte záda a bicepsy jen s pomocí páru jednoručních činek.

Autorem tohoto tréninku je certifikovaný osobní trenéra Paul Sklar, který se o něj podělil na svém profilu na Instagram. Nám padl do oka a nyní se o něj podělíme is vámi. Hodí se pro kondiční cvičení všech úrovní.

 

Trénink je založen na variacích přítahů v předklonu a bicepsových zdvihů. Poskytuje dostatečnou pestrost, aby procvičil vaše latissimy, zadní část ramen, bicepsy a předloktí.

 

 

Na první pohled nevypadá náročné, ale při vhodně zvolené váze vám při jeho konzistentnosti způsobí na konci tréninku problémy a požadované pálení svalů přesto, že na začátku bude prvních pár opakování poměrně lehkých.

 

Na začátek se provádějí tři série složené z kombinace cviků, která se provádějí v uvedeném pořadí bez přestávky:

  • 5 opakování přítahů v předklonu
  • 5 opakování bicepsových zdvihů
  • 5 opakování přítahů v předklonu
  • 5 opakování bicepsových zdvihů

 

Potom stejným způsobem provedete tři série této kombinace:

  • 5 opakování přítahů v předklonu
  • 5 opakování kladivových zdvihů
  • 5 opakování přítahů v předklonu
  • 5 opakování kladivových zdvihů

V prvním případě se přítahy v předklonu vykonávají tak, že dlaně směřují dozadu a lokty jsou od těla. V druhém případě se přítahy v předklonu provádějí s lokty u těla a dlaněmi směřujícími k sobě.

 

Mezi jednotlivými sériemi odpočíváme nanejvýš jednu minutu. Při cvičení cviků dbáme zejména na to, aby byl pohyb kontrolován a technika cvičení správná. To pomůže k tomu, aby byl trénink co nejefektivněji navzdory menšímu tréninkovému objemu.

 

Zdroj: Slovakfitness.sk


Zpět na seznam článků
Zavřít

K článku nebyly přidány žádné komentáře vložit nový komentář

Copyright 2015 - 2024 © FitnessOnline.cz