Kategorie      
Výrobci / značky

Jak se namotivovat ke cvičení, když nad vámi vyhrává lenost?

Přidáno: 17.03.2020

Jste nemotivovaní a nic se vám nechce dělat, ale máte před sebou ještě trénink nebo jiné věci, které byste rádi měli dokončeno? Je normální, že se takto občas cítíte. Důležité však je překonat toto trápení a navzdory němu se pustit do práce.

 

Klíčem k úspěchu je pracovitost a disciplína. Pokud chcete být úspěšní, musíte pravidelně vyhrávat takové souboje s leností. Nebude vás trápit jen jednou, proto, pokud by na vás opět přišlo takové období, zeptejte se sami sebe tyto tři otázky:

 

1. Co není v pořádku?


Pokud najednou nejste schopni dostat se z útlumu, pak něco není u vás v pořádku. Děláte to, co nemáte rádi? Zanedbáváte své zdraví? Nevěnujete prostor kvalitnímu spánku? Pomáháte dosahovat někomu jinému cíle na úkor těch vašich? Zeptejte se, co vám chybí nebo co způsobuje to, že jste nemotivovaní. To je základní, úvodní krok.

 

2. Jaký je můj skutečný důvod?


Abyste byli inspirováni a motivováni k činnosti, musíte mít důvod, proč dané věci máte dělat. Jednoduše řečeno - daná činnost musí mít pro vás smysl. Pokud objevíte své "proč", pak půjde pro vás vše snadněji. Když ho budete mít a přijde na vás líná chvilka, jen si tento důvod připomeňte.

 

3. Co musím udělat v tomto okamžiku?


Když už máte všechno promyšlené, musíte to přetavit i do akce. Právě řízení vás totiž dostane z krize. Můžete vědět důvod toho, proč se vám nic nechce dělat. Můžete znát také důvod, proč byste to měli jít dělat. Klíčem k úspěchu je však činnost. Nejtěžší je vždy začít, ale když začnete, už se nějak rozjedete. Začněte s pár opakováními lehkého cviku. I ty vás dokáží nastartovat.

 

Zdroj: Slovakfitness.sk


Zpět na seznam článků
Zavřít

K článku nebyly přidány žádné komentáře vložit nový komentář

Copyright 2015 - 2024 © FitnessOnline.cz