Kategorie      
Výrobci / značky

Arnold Schwarzenegger – Pumping Iron

Přidáno: 01.12.2018

Dnes pro Vás máme tip na strávení sobotního odpoledne, dokument, který zachycoval přípravu Arnolda Schwarzeneggera na Mr. Olympia.

Tento dokument má název Pumping Iron, v překladu pumpující železo. Stal se kultovním filmem pro kulturisty, protože zachycoval 100 dní přípravy na Mr. Olympia v roce 1975 a to nejen v podání Arnolda, ale i jiných amatérských či profesionálních kulturistů, kteří se připravovali (i na Mr. Universe) ve známé posilovně Gold 's Gym ve Venice Beach v Kalifornii.

 

Film má délku 85 minut, během kterých dominuje hlavně rivalita mezi Arnoldem a Lou Ferrigno, který se snažil získat svůj první titul. Nakonec ho v Jižní Africe získal Schwarzenegger, který se stal nejlepším kulturistou světa pošesté v řadě.

 

Snímek zachycuje i jiné legendy kulturistiky, jako Franca Columba, Franka Zanea, Mikea Katze či Serge Nubreta. Podává i pohled do zákulisí, výživu a volné dny pod kalifornským sluncem. Obsahuje mnoho zajímavých scén, mezi které se jistě rádi i ta, v níž Columbu doma v Itálii pomáhá vyřešit problém s parkováním zvednutím auta.

 

Film byl zveřejněn v roce 1977 a od té doby ho viděli miliony nadšenců. Nepostráca drama, vášeň a zábavu, která vyzařuje hlavně z kamarádských vztahů, které vládly tehdejší kulturistice. Pro vyznavače posilování se jedná o film, který je třeba vidět.

 

"Franco (Columbu) je dost rozumný, ale je jako dítě a když přijde den soutěže, jsem jako jeho otec. Chodí za mnou pro rady, takže pro mě není tak těžké dát mu špatné rady, "řekl v jedné ze scén Schwarzenegger, díky kterému se z dokumentu stal hit. A díky dokumentu se zase v Americe zdomácnělo jméno "rakouského dubu".

 


Zpět na seznam článků
Zavřít

K článku nebyly přidány žádné komentáře vložit nový komentář