Výrobci / značky

10 nejlepších chlapských jídel

Přidáno: 04.05.2019

Pro chvíli zapomeňte na zdravou stravu! Tedy, aspoň, vy, pánové! Připravili jsme pro vás přehled deseti tučných, nezdravých, mastných a pálivých jídel. Prostě „chlapecký“ lahůdky, jak se patří. I vášnivý a zapálený sportovec se prostě potřebuje jednou za čas uvolnit a dopřát si něco ne úplně košer, aby pak měl další motivaci ke cvičení.

1) Španělský vepřový burger

Obrovský vepřový burger s hromadou cibule, papriky, česneku. To vše zalité majonézou, hořčicí a kečupem. Jako přílohu si můžete dát hranolky se zeleninovou oblohou. K zapití se hodí pivo. Příprava je jednoduchá, zvládne ji prostě každý – stačí z mletého vepřového masa utvořit placky, osolit, případně okořenit dalším kořením a hodit na rozpálený olej na pánvi.

 

2) Guláš s fazolemi a klobásou

Pořádný pálivý guláš, podobný, jaký si dávají Bud Spencer a Terence Hill ve svých filmech. Aby nebyl „hladový“, je v něm nakrájená klobása a spousta cibule. Jako příloha se podávají topinky nebo bramboráčky. Co na zchlazení? Pivo!!

A příprava? Stačí osmahnout asi 4 nadrobno nakrájené cibule na oleji, přidat na kousky nakrájené maso podle vlastního výběru, přikrájet klobásku. Vše opečeme a zalijeme asi ½ litrem vody, na zahuštění použijeme jednu nebo dvě plechovky naložených fazolí.

 

3) Pizza s černými fazolemi

Nejlepší pizza se údajně dělá v Chicagu, ale takovouhle si můžete klidně udělat sami doma. Budete potřebovat těsto, rajčatový protlak, spoustu rajčat, cibule, papriky, salámu, sýra a černé fazole. To všechno rozprostřete na rozválené listové těsto, které běžně koupíte a dejte péct do trouby.

 

Tip: Poté, co je pizza hotová, na ni kápněte trošku olivového oleje. Chuť se pak posune úplně do jiné dimenze!

 

Jojo, a pivo by k tomu taky šlo!

 

4) Sekaná

Sekanou v našich luzích a hájích zná snad každý. Není nad to, dát si babiččinu čerstvou sekanou. Jako příloha se volí buď chléb, nebo brambory, záleží jen na vás. Aby talíř nevypadal poloprázdný, doplňte ho o zeleninu.

 

Ano, překvapivě i k tomuto pokrmu se hodí pivo!

 

Takhle si jednoduchou sekanou připravíte doma: Do 1 kg mletého hovězího přidáte 2 vejce, sůl, pepř a 3 rozdrcené stroužky česneku. Vše dobře promícháte, vytvarujete ze směsi váleček nebo dva a pozvolna (asi při 150 °C) pečete v troubě, do zhnědnutí.

 

5) Smažený kuřecí steak s omáčkou

Kuřecí steak sice není top chlapské jídlo, ale i tak většina z nás ocení maso na talíři. Lepší je stehenní než prsní, protože je šťavnatější. Přidejte česnekovou omáčku nebo dresink a jako přílohu zvolte hranolky nebo brambory.

 

K pití si dejte, co chcete! Ničím to nemůžete zkazit!

 

Postup: Kuřecí maso osolte, lehce naklepejte jen pěstí a hoďte na vroucí olej na pánvi. Smažte po obou stranách.

 

6) Hovězí maso s paprikami

Tohle je opravdová lahůdka! Propečené hovězí kousky spolu paprikou. Pokrm se dá zjemnit zakysanou smetanou a mrkví. Jako přílohu můžete podávat bramboráčky, topinky, hranolky. Ničím to nemůžete zkazit!

 

Tip: Výborný zážitek je jíst maso rovnou z litinové pánve!

 

Celé to pak spláchněte zlatavým mokem.

 

Recept: Kousky hovězího zadního masa hoďte na pánev, na které jste předtím osmažili do „sklovata“ 2 najemno nakrájené cibule. Zprudka maso opečte, přidejte na kousky nakrájenou papriku a vzápětí lehce zaprašte moukou a pálivou paprikou (koření). Dobře zamíchejte a podlijte vodou, kterou necháte vydusit.

 

7) Zapečené vepřové kotlety

Na obrázku je kotleta s chilli omáčkou, jako příloha mix zeleniny a gratinované brambory.

 

Zapéci je však možno prakticky s čímkoli. Taková nivová omáčka povýší toto jídlo na úplně jiný level. Jako přílohu si dejte brambory s cibulkou a zalijte je také touto omáčkou.

 

Postup: Kotletu klasicky naklepeme a osmahneme zprudka na oleji, mezitím si připravíme nivovou omáčku jednoduše tak, že necháme v troše smetany rozpustit kousky nivy a mícháme, dokud nezhoustne. Chilli omáčka je ještě jednodušší, stačí do výpeku z masa přidat pořádnou dávku sušeného chilli, dobře promíchat a nakonec zjemnit trochou sladké smetany.

 

8) Kuře na pivě

Velice jednoduchá příprava. Kuře strčíte do trouby, polijete pivem, okořeníte podle sebe a necháte pozvolna péct, dokud nemá kůrčičku. Nejjednodušší je podávat s chlebem. Žádné příbory, prostě utrhnete celé stehno, strčíte si ho do pusy a pak vyplivnete kosti. Žádná romantika!

 

9) Vepřový gyros

Nakrájejte vepřové maso na slaboučké plátky, které zprudka osmažíte. Pak je vložte do housky, zasypejte cibulí nakrájenou na kolečka. Nějaká ta zelenina se bude také hodit.

 

Takovou mastnotu musíte zapít pivem.

 

10) Sendvič z bizoního steaku marinovaný pivem

Vrcholem labužnického umění je bizoní steak na pivě. Naložte maso (místo bizona poslouží i pořádný kus hovězího steaku) do piva, okořeňte a nechte pár hodin uležet. Mezi tím opražte chleba, usmažte cibulku, pak i samotné maso!

 

Podávejte na chlebu s cibulkou a salátem!

 

Pití – pivo!

 

Užijte si chvilku, kdy nejste v tréninku a dejte si do nosu. Pivo je sice nejideálnější nápoj ke většině těchto úžasných pokrmů, ale moc to s ním nepřehánějte! Příště už se opět budeme věnovat vaši linii a tréninkovým plánům!

 

Zdroj: fitplus.cz


Zpět na seznam článků
Zavřít

K článku nebyly přidány žádné komentáře vložit nový komentář